MALAGIĆ: UNAPRIJEĐEN KVALITET ŽIVOTA RE POPULACIJE U BIJELOM POLJU

Haris Malagić Sekretar sekretarijata za lokalnu samoupravu ističe da je u Bijelom Polju unaprijeđena integracija RE populacije kada je u pitanju obrazovanje, kao i da je zaposlenjem oređenog broja ove populacije unaprijeđen kvalitet njihovog života.


„U sklopu sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Bijelo Polje otvorili smo kancelariju za rome, prvi u Crnoj Gori, u sklopu te kancelarije zaposlili smo jednu romkinju, odnosno jedno lice RE populacije iz naše opštine. Kao pozitivan primjer istakao bih integraciju RE populacije u obrazovanju, na teritoriji naše opštine to se značajno unaprijedilo i samim učestovanjem opštine, kao i civilnog sektora u doprinosu ovom procesu. Zaposlenjem određenog broja RE populacije unaprijedili smo kvalitet njihovog života. Aktivna saradnja sa romskom zajednicom donijela je određena unaprjeđenja u njihovom kvalitetu života, kao i samoj saradnji romske zajednice sa lokalnom samoupravom“, kazao je Haris Malagić.


Projekat „Zajedno za RE“ realizuje NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.