NAJAVA: RADIONICE POSVEĆENE JAČANJU KAPACITETA RE POPULACIJE

Sa zadovoljstvom informišemo sve predstavnike RE populacije i druge zainteresovane strane da u sklopu projekta „Unapređenje socio-ekonomskog statusa romske populacije kroz sticanje novih znanja I vještina i promovisanje romskog identiteta i kulturne baštine” koji sprovodi NVO Multimedijal Montenegro (MMNE), organizujemo dvije radionice na temu: Socijalizacija, priprema za posao, digitalna pismenost re populacije.

Cilj radionica je da unaprijedimo svijest I ojačamo kapacitete RE populacije o značaju obrazovanja I povećamo njihovu zapošljivost.

U krajnjem želimo da  unaprijedimo  socio-ekonomskoi položaj RE populacije u Bijelom Polju I Beranama.

Predavači su uvaženi civilni aktivisti u RE zajednici  msc Rafet Mulić I msc Goran Joksimović. Na ovim edukativnim događajima će učestvovti I govoriti Tanja Selimović medijator pri Centru za socijalni rad.

Projekat “Unapređenje socio-ekonomskog statusa romske populacije kroz sticanje novih znanja i vještina i promovisanje romskog identiteta i kulturne baštine” ima za cilj da doprinese jačanje položaja Roma i Egipćana u društvu i veće uključivanje u društvene tokove, uz smanjenju diskrimincije i stigmatizacije prema ovim manjinskim grupama.

Projekat realizuje NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) uz finansijsku podršku Ministarstva pravde, ljudskih I manjinskih prava.

Za dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate putem telefona 069 113 114 ili e-maila: nvommne@gmail.com