MORAMO DATI DOPRINOS U ZAPOŠLJAVANJU RE POPULACIJE!

,,U Bijelom Polju u ovom trenutku što na određeno vrijeme što za stalno zapošljeno je samo 15 pripadnika RE populacije. To je malo i moramo dati svoj doprinos da se ova cifra poveća.

mmne-rafet-mulic-aktivista-re

Romi hoće da rade u uslovima koji su humani i za plate koje su realne. Ova zajednica je jako specifična i treba mnogo snage i energije da bi se razumjele njihove potrebe i da bi im se pomoglo. Romi su  inteligentni samo im treba pružiti šansu da se to i dokaže i da se uvjerimo” saopštio je Rafet Mulić Aktivista u RE zajednici.

www. sveore.me

Ova kampanja realizuje se u sklopu projekta ,,Unapređenje socio-ekonomskog statusa romske populacije kroz sticanje novih znanja i vještina i promovisanja romskog identiteta i kulturne baštine” sa ciljem da doprinesemo jačanju položaja Roma i Egipćana u društvu i većim uključivanjem u društvene tokove, uz smanjenje diskriminacije i stigmatizacije prema ovim manjiskim grupama.

Projekat realizuje NVO Multimedial Montenegro (MMNE) uz finansijsku podršku Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.