BOŽOVIĆ: BEZ ŠKOLE NEMA POSLA, BEZ POSLA NEMA ŽIVOTA

BOŽOVIĆ: BEZ ŠKOLE NEMA POSLA, BEZ POSLA NEMA ŽIVOTA

Paula Božović pripadnica RE populacije smatra da je položaj Re populacije u Bijelom Polju poboljšan, pri čemu je primijetan porast zapošljavanja roma u raznim sektorima kao što su socijalni rad, obrazovanje i zdravstvo.

Osim zaposlenja još dodatno šta bi trebalo uraditi za romski narod, kako bi im život u Bijelom Polju bio bolji jeste da se isplate kuće u Rakonje, jer većina njih nema struju a ni vodu. To je većinom donja strana, tu većinom žive stariji ljudi. Većina ljudi, kod nas, nemaju sredstva da pošalju svoje dijete u školu, a voljela bih da što više romske djece ide u školu, jer bez škole nemaju posao, bez posla nemaju život.

Božović ističe da još mnogo toga treba učiniti kako bi se poboljšao položaj ove zajednice.

Ona osim zapošljavanja, ističe i važnost rešavanja problema kao što su nedostatak osnovne infrastrukture poput struje i vode, posebno u naselju Rakonje. Njen cilj je da se više romske djece motiviše da pohađaju školu jer vidi obrazovanje kao osnov za stvaranje boljeg života.

Projekat “Sve o RE” realizuje NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.