VARAGIĆ: DOBROM SARADNJOM – RE POPULACIJA UPOZNATA SA USLUGAMA DOMA ZDRAVLJA

VARAGIĆ: DOBROM SARADNJOM – RE POPULACIJA UPOZNATA SA USLUGAMA DOMA ZDRAVLJA


Mirjana Varagić, direktorica Doma zdravlja istakla je da su primijetili da pripadnici RE populacije nijesu bili upućeni u to šta im se može ponuditi u ovoj ustanovi, te su im uspjeli približiti koje usluge mogu koristiti kao i koliko je značajno da vode računa o zdravlju.

Posebno je istakla da je održano nekoliko sastanaka sa predstavnicima RE populaciju gdje su prepoznali njihove potrebe i samim tim prezentovali servise i šta Dom zdravlja može ponuditi njima kao i ostalim građanima.

“Tokom perioda vakcinacije prepoznato je da RE populacija nedovoljno informisana, ali su kroz dobre saradnje uspjeli da obave ozbiljan posao, te je veliki broj pripadnika RE populacije primio vakcinu za kovid kada je bilo potrebno”, navela je Varagić.

Trud zaposlenih Doma zdravlja da pripadnike RE zajednice motivišu da češće koriste njihove usluge kao I da posjećuju Dom zdravlja ima jasan rezultat.

Projekat „Zajedno za RE“ realizuje NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.